Alderhout produceert een neutrale, gebalanceerde rook die al lang een favoriet is onder sportvissers voor het roken van zalm, forel, zeevruchten en eigenlijk elk ander soort vlees. Vanwege de neutrale eigenschappen van alder werkt het geweldig wanneer het wordt gemengd met andere houtsoorten, vooral fruitbomen. Wanneer je alder gebruikt met vlees zoals steak, ribben en brisket, probeer dan alder te mengen met onze fruitsoorten zoals appel en kers voor een heerlijke smaak waar je zeker van zult houden.
Al onze houtchips zijn grondig gedroogd en hebben al het bittere schors verwijderd om ervoor te zorgen dat je de maximale rook krijgt van 100% volledig natuurlijk hout. De houtchips zijn nauwkeurig gemalen voor een gelijkmatige, consistente verbranding. Alle zakken zijn 1,75 LB zakken (794 g), 242 cu.in., 3,96 L in grootte.
Houtpelletverbruik in Europa:
Het grootste deel van het verbruik was voor warmteproductie, goed voor 61,8%. Het gebruik van pellets voor warmte kan verder worden onderverdeeld in drie markten – residentiële verwarming (69%), commerciële verwarming (19%) en WKK-warmte (12%). De resterende 38,2% van de houtpellets werd gebruikt voor energieproductie. Het moet worden opgemerkt dat de technologieën voor het genereren van energie uit pellets voor warmte, elektriciteit of beide volwassen zijn, en efficiënte en betrouwbare processen bieden.